Siirry pääsisältöön

Vuosi 2023

Vuosi 2023 on tullut päätökseensä ja täytyy sanoa, etten jää kaipaamaan sitä. Olihan se monilta osin hyvä vuosi, pieni koruyritykseni, Nansuskoru, lähti hyvään kasvuun heti alkuvuodesta ja sain uskoa sen toimintaan. Sain valmiiksi YAMK -tutkintoni hyvin arvosanoin ja olen siitä erittäin ylpeä, vaikka silläkin matkalla meinasi usko loppua moneen kertaan. Kävin kuitenkin koko ajan päivätöissä, sivussa pyöritin pikku yritystäni ja opiskelin. Siihen päälle vielä muut kotihommat ja harrastukset niin eipä juuri ollut vapaa-ajan ongelmia.

Valmistuessani päätinkin, että nyt otetaan aikalisä ja mietin mitä oikeasti haluan. Päivätöistä ei ole aikomustakaan jäädä pois, siihen en pyri. Yritykseni haluan pitää aikalailla juuri tällaisena kuin se on. Sivutoimisena ja pääasiassa luen sen harrastukseksi enkä missään tapauksessa halua siitä luopua. Päinvastoin. Stressiä se ei kuitenkaan saisi tuottaa.

Meillä on perheenä myös yksi harrastus, joka on siis tullut koko perheen harrastukseksi lasten, nyt jo teinien harrastuksesta ja itse olen ollut hyvin syvällä aiheessa lähes koko saman ajan kuin lapset toimiessani ensin aktiivisena vanhempana, sitten hallitusjäsenenä ja kahdeksan kautta yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana. Oli aika tehdä ratkaisevia päätöksiä myös tämän suhteen ja halusin viimein luopua puheenjohtajuudesta. Helppoa se ei millään muotoa ollut, mutta kaikkien kannalta ainoa oikea ratkaisu. Yhdistyksen hallitukseen vielä jäin ja hoidan edelleen paljon asioita, mutta päävastuussa en enää ole. 

Tämä päätös ja sen toteutuminen yhdessä opiskeluiden loppuunviemisen kanssa on vapauttanut itselleni paljon aikaa, jota olen osittain kanavoinut tähän pieneen yritykseeni. Päätoimista yrittäjää minusta ei tule, mutta tämä mitä teen, haluan tehdä hyvin ja huomioida asiakkaani ja asiakkaideni toiveet. 

Kesä ja alkusyksy meni hyvin ja jatkoin kuten ennenkin, käytin markkinoinnissani paljon instagramia ja facebookia, niiden kautta tavoitin asiakkaat ja asiakkaat tavoittivat minut. Sekä instagram että facebook olivat kasvaneet yritykselleni merkittäviksi kanaviksi ja yhteisöt olivat pienelle yritykselleni melko suuria. 

Sitten pahin tapahtui, yritykseni Facebook -sivu kaapattiin ja vieläkin harmittaa, että menin lankaan ja tämä pääsi tapahtumaan. Meta eli Facebook sulki sekä yritystilini, että henkilökohtaisen profiilini enkä lukuisista yrityksistä huolimatta onnistunut saamaan niitä takaisin. Tuli todettua myös se miten vaikea robottien kanssa on yrittää kommunikoida. Muutaman kerran sain myös ihmisen puhelimen päähän, mutta tilejä en onnistunut siitä huolimatta saamaan takaisin. Edelleen toivoisin siinä onnistuvani. Instagram sentään jäi ja sitä kautta pystyin edelleen olemaan yrityksenä näkyvillä. 

Loppuvuodesta luovutin siinä mielessä, että tein sekä itselleni että yritykselleni uudet Facebook -profiilit, se ei kuitenkaan ole sama asia kuin vanhat profiilini. Sekä henkilökohtanen, että yritykseni. Siellä oli jo paljon materiaalia ja kaikki on täytynyt rakentaa ihan alusta. Instagram toki on  edelleen, mutta myös markkinointini perustui pitkälle Metaan enkä voinut sitäkään käyttää ennen uuden profiilin tekemistä. 

Senkin takia olen tyytyväinen, että olen "vain" sivutoiminen pienyrittäjä, muuten olisi saattanut yrityksen kaatuminen olla mahdollista loppuvuodesta. Niin pohjamutiin tuo pieni iso asia veti. 

Nyt kuitenkin vuosi 2023 on takana ja 2024 ihan alussa. Uudet tuulet puhaltaa ja paljon on ideoita tämän yrityksen osalta ja nyt ehkä myös aikaa viedä ne täytäntöön. Pikkuhiljaa...

Ellet vielä seuraa Nansuskorua instagramissa tai facebookissa, niin nappaa seurantaan, jos haluat :-) 

Facebook Nansuskoru | Facebook

Instagram @nansuskoru 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nansuskorun korusuunnittelu

Kaikki Nansuskorun korut suunnitellaan sopivaksi sekä arkeen, että juhlaan. Materiaalina on käytetty pääasiassa puuta, mutta myös metallia. Nansuskoru keskittyy kevyisiin puukorvakoruihin ja metallikorujen valikoima on hieman suppeampi. Koruissa käytettävät materiaalit ovat pääasiassa valmiita, niitä ei siis tehdä itse. Puukorut ovat kevyitä käyttää ja materiaalina pyritään käyttämään allergiaystävällisiä tuotteita. Kaikki korunosat ovat nikkelittömiä ja osa on myös kirurginterästä, mitä voidaan pitää täysin allergiaystävällisenä.  Asiakkaiden toiveita pyritään kuuntelemaan ja valikoimaa kehitetään jatkuvasti. Joitakin koruja on saatavilla personoidusti.  Mikäli mielessä on tietynlainen koru tai väriyhdistelmä olemassa olevista malleista, kannattaa laittaa viestiä vaikkapa sähköpostilla tai verkkokaupan yhteydenottolomakkeen kautta. Sen jälkeen voimme lähemmin keskustella millainen koru olisi toiveissa.  Käy kurkkaamassa valikoimaa  täältä Musta lehtikoru Pihlaja Mukavaa syysviikkoa!

Othello korvakorut

Tänään esittelyssä kestosuoskki Othello. Othello sai nimensä Instagram-kyselystä jo kauan ennen verkkokaupan perustamistakaan. Ensimmäinen Othello oli valkoinen, tietenkin mustalla alaosalla. Halusin korulle oikean nimen ja kysyin ehdotuksia Instagramin kuvatekstissä. Yhdelle seuraajalle tuli korusta mieleen Othello -peli ja toinen seuraaja komppasi, nimi oli siinä. Kyllähän se mustavalkoinen Othello -koru pelin nappuloita muistuttaa, vaikka sittemmin on tullut monta muutakin väriä Othello -sarjaan.  Othellossa on aina musta puukiekkoalaosa, joka on halkaisijaltaan 20 mm. Yläosa on puinen helmi, halkaisijaltaan 15 mm. Yhteen nämä puiset osat on liitetty kirkkaan hopean värisillä korunosilla ja korukoukku on allergiaturvallista kirurgin terästä (RST).  Rakenteeltaan koru on siro ja puisena erittäin kevyt. Kokoa korulla on koukun kanssa 6 cm ja sopii hyvin sekä arkeen, että juhlaan!  Othelloja on ensimmäisen valkoisen version lisäksi jo useita värejä, joista musta on ehdottomasti kaikkei

Nansuskorun korujoulukalenteri

 Nansuskorun loppuvuoden uutuustuote on korujoulukalenteri. Idea on toki vanha ja hyvinkin käytetty, mutta erilaiset tavarakalenterit pitävät suosionsa.  Korujoulukalenteri sisältää Nansuskorun korvakoruja laidasta laitaan. Mukana on sekä kestosuosikkeja, että uutuuksia ja saattaapa mukana olla myös joitakin uniikkeja koruja, joita ei edes verkkokaupasta löydy. Koska kyseessä on joulukalenteri, mukana on myös jouluaiheisia koruja, mutta vain pieni osa eikä kalenteria ole siis täytetty joulukoruilla vaan pääasiassa kalenterista löytyy jokaiseen vuodenaikaan sopivia koruja. Korujoulukalenterin korut ovat puisia ja metallisia korvakoruja, korvakorukoukut ovat nikkelitöntä korumetallia, joten sopivat myös nikkeliallergisille. Osa korunosista on myös kirurginterästä, mitä voidaan pitää täysin allergiavapaana.  Korukalenteri on kiva lisä joulunodotukseen ja sen avulla pääsee hyvin tutustumaan Nansuskorun laajaan koruvalikoimaan superedullisesti! Kalenterin arvo on reilusti yli 200€ ja toimit